reklam&marknadsföring, göteborg

steg 1: anmälning i form av betyg och intyg.
- relativt lätt, men som vanligt ute i sista stund.

som väntat, vidare.

steg 2: arbetsprover som vid första anblick gav mig prestationsångest.
- skrev sista ordet timmen innan postbilen kom och hämtade brevet som avgör min framtid.

överraskande, vidare.

steg 3: intervju.
- jag väntar med spänning....... värmländska är charmigt (äller höss varrä nura?)

vidare????!?

vinterkräksjukan

vinterkräksjukan börjar ofta mycket hastigt med kräkningar, diarréer och magsmärtor. (märkte det...) sjukdomen är mest aktuell i november till april. sjukdomen går över av sig själv, men kontakta din vårdcentral om du inte får i dig tillräckligt med vätska eller om du kissar mycket mindre.


vinterkräksjukan är en mag-tarmsjukdom som orsakas av ett calicivirus. denna magsjuka är extremt smittsam och kan via en enda person smitta ner en hel arbetsplats eller ett dagis. (typiskt!) vinterkräksjukan är aktiv under ett-tre dygn. (förväntar mig att vara frisk imorgon...)

välkommen i klubben då!


mitt rätta jag

 


komplex?
nej vadå...

hellre lesbisk än östmarking

"UT UR BILEN! NU DIREKT! vi vill inte ha nån jävla lesbian här!"
"så JÄVLA äckligt. UT UR BILEN!!!!!!!!!!!!"


på några sekunder förvandlades jag från en full, rolig och "vanlig" tjej som fick skjuts hem till en oönskad lesbian, till en sjukdom, till något äckligt.

det känns konstigt och fel. det var första, men antagligen inte sista gången jag kände mig kränkt pga den jag är.

skulle velat sagt så mycket just då. men du som sa detta, är inte värd mina ord. jag undrar vem som är äckligast. ta din fristadsjacka, dina träskor, ditt otvättade hår och göm dig i din inskränkta hjärna.

har aldrig varit så glad över att jag är jag.


varsågod

ni som undrat. fyra (fem nu) inlägg på tre dagar. fantasin flödar, tankeverksamheten har satt fart.
i'm back in business.

been there, done that...

året var 2007. i 20 år hade jag ropat MAMMA!! när jag parkerat en tvätthög nedanför maskinen, när jag var hungrig, när mitt rum såg ut som ett kaos, när toapappret var slut, när jag var så sjuk så jag trodde världen skulle gå under (antagligen förkylning). i 20 år hade jag bott i sveriges raggarhåla och lärt mig att ordet anonym inte existerar. och att fristadsjackor och volvo 240's aldrig blir omodernt. så bara hände det - jag flyttade. och det var 80 mil. och då upptäckte jag följande. städning, tvättning, räkningar, matlagning och samboliv. nix, inget för mig. jag flyttade igen efter en månad. och det var 200 m och det var ensamt. och det var snabbmakaroner och damm i alla hörn. och jag klättrade på väggarna (gick i i dem) av att tvingas umgås med mig själv på 22 kvadratmeter. ljust hela dygn, mer mygg än medel, bussresor, puckade tränare och telefonförsäljning. nix, jag flyttade hem. och det var 80 mil igen och tillbaks till där-världen-står-stilla-torsby. det var en bredsladd in i hjulspåret igen. samma jobb, samma järnvägsgata, samma människor, samma skvaller. nix, nix, nix, NIX. jag packar mina banankartonger igen (som att de blivit uppackade).  

jag har blivit 21. och ropar inte mamma så fort något avviker från den perfekta (?) vardagen (som att en favorittröja som jag måste ha är otvättad, eller när det står en tallrik köttbullar och makaroner framdukat, när jag var sugen på falukorv och mos). jag har på ett år flyttat tre gånger (160 mil och 200 m), spelat i tre olika fotbollslag (tripp, trapp, trull) och lärt mig hur tråkigt det är när det enda som finns i brevlådan är en räkning (alt. flera räkningar). jag har insett att trygghet är överskattat och förvirrning underskattat (önsketänkande). och att om jag återvänder till världens ände (torsby, för dig som missat det) om 5, 10 eller kanske 20 år igen så kan jag fortfarande nicka igenkännande åt toriarondellen, alkisbänken och lars på jouren.

jag önskar i mitt inre att 2008 inte blir som 2007. även om det var mitt livs mest lärorika, omväxlande, förvirrande och konstigaste år. det var året då jag lärde mig bygga ihop en säng själv, då jag insåg att det faktiskt går att fördriva åtskilliga timmar på en buss för att jaga en fotboll (en gång till? nej tack), då jag sponsrade svensk adressändring med 570 kr (rabatt snart?), då jag levde utan tv och utan internet (i 2 veckor) och blev korsordsberoende, det var nog faktiskt året då jag blev vuxen (mindre barnslig?).



göteborg.2008. ja varför inte.


geni?

Ditt IQ är 123.


Detta motsvarar 92:a percentilen, 92% av befolkningen har en IQ som är mindre än 120.

För medlemskap i Mensa krävs en IQ på 131 eller mer, vilket uppnås av 2% av befolkningen, alltså 98:e percentilen.


Även om just denna prestation placerar dig några poäng under avskärningen så är det inte uteslutet att du skulle kunna kvalificera dig för medlemskap i Mensa. Anmäl dig till det övervakade antagningstestet för att få veta säkert!

Ja va tror ni? Mensa vore väl något för mig? (eller inte)


flosklar?

påväg in i omklädningsrummet.

sandra sjunger "I got the key" när hon öppnar dörren med nyckeln.
alex funderar en stund och utbrister.
-"men! de låter ju precis som den där låten "I got the power"...
NÄHÄ.

i duschen.

alex står i kö till den "bästa duschen".
-"jag väntar, man blir ju knappt blöt i de andra duscharna"
tankeverksamheten i full gång.
-"eller jag tar den här, man blir nog blöt"
NÄHÄ.


frågesport.


"vad  är en poet?"
kattis svarar:
"hmm.. de är väl någon som skriver.. eller.. JA! nu vet jag, en sån där diktator!"
ELLER?

prat om palsternackor.

kattis utbrister.
"palsternacka, det är en fisk va?"
ELLER?

RSS 2.0