jitexläger

det hela började i lördags morse (igår) med en sedvanlig frukost på scandic i mölndal. mätta och belåtna spelare och ledare tog sen plats i bussen som rullade mot strömstad. vi anlände till matcharenan alldeles för tidigt och roade oss med att äta mat, lösa korsord, svettas och undvika getingar.

hovås/billdal-jitex 1-3. jag gjorde min "debut" efter 5 mån med a-laget och spelade 65 min. resultat? inget vadben ur led och inget återupplivningsförsök efter trötthet. däremot var det förbannat varmt!


nästa stopp för dagen var silverhornet, silverfisken? eller kanske silverhålet? (hade lite problem med namnet) utanför strömstad.  silverhornet iaf. ett riktigt idylliskt ställe precis vid havet, med stora gräsytor, underbar buffé, minigolf, tennisbanor, pool och midsommarstång (?)....


vi checkade in och sen hände något helt otroligt, jag badade! jag badade i havet! anledningen till detta mirakel var såklart att jag varken såg till maneter eller krabbor. men nu ikväll med lite perspektiv till det hela skulle jag nog inte kalla mitt snabba simtag för bad, men i alla fall.. årets första dopp (simtag) är gjort!


vi bodde i lägenheter/radhus med 5 personer i varje. och varje gång man sover flera tillsammans i ett rum brukar det resultera i ett nattligt gemensamt skratt, denna gången stod jag själv för underhållningen. anledningen? att jag är blind utan linser. det var nämligen så att sängarna hade förutom madrass en liten bäddmadrass den vanliga madrassen (som att inte de flesta sängar har det...) i alla fall så var jag ute på altanen och hämtade in kläder efter att jag tagit ur mina linser och skulle sen krypa ner i sängen igen, men råkade inte se vart jag skulle stoppa benet riktigt eftersom sängen endast såg ut som en stor färgklump i mina ögon. jag försökte helt enkelt stoppa in benet mellan madrassen och bäddmadrassen... när jag insåg mitt misstag så blev det roligare än det egentligen kanske var?


söndagen då. eller idag såklart. frukostbuffé och sen minigolftävling, där det var extremt viktigt att inte komma sist eftersom det hade inneburit en extra materialvecka. mitt lag kom inte sist. var aldrig nära att vinna heller för den delen.


bussturen gick sen vidare mot norge och match mot kolbotn. eftersom jag inte spelade så stod solning på schemat, mycket trevligt - mindre trevligt just nu eftersom hela jag är en värmebölja. matchen slutade i alla fall 3-3!


avslutningsvis middag i strömstad mitt bland fisklukten och båtarna där det bland annat diskuterades mens, slajm och quadrapop (ser ni sammanhanget? det gör inte jag...)


2 timmar bussresa hem och nu sitter jag här. trött, myggbiten, varm men mycket nöjd.


torsby-göteborg

det sista dygnet innan jag var framme i göteborg var rent utsagt jäkligt drygt. det började med att jag jobbade 24 timmar, som en härlig avslutning. slutade alltså klockan 10 på söndag morgon, utan att ha sovit särskilt mycket. packade och sa hejdå till familjen, tåget mot göteborg gick 14.40. och eftersom jag åt en rejäl lunch innan jag åkte så tog jag inget med mig att äta, finns ju alltid något att köpa på tåget....


torsby-kil resan gick ganska smärtfritt hade dessutom sällskap av samuel och kickis kompis karin som skulle vidare till stockholm. väl i kil var det 20 min väntetid, jag struntade att gå på toa där för att istället gå på tåget till öxnered.


det visade sig att tåget saknade både fungerande toaletter och restaurangvagn. min blåsa höll på att sprängas, men försökte trösta mig med att bussen mellan öxnered  och göteborg med all säkerhet skulle ha toalett. hungern kunde ja inte göra mycket åt, tuggade tuggummi istället (som att det hjälper..)

i öxnered utbröt paniken bland människorna. som ni kanske förstått hade alla tåg därifrån ersatts av bussar, två stycken. som ungefär räckte till 1/3 av resenärerna. och meddelandet vi fick var att de inte fanns fler bussar tillgängliga, så de var bara att hoppas på de bästa och vänta ute i regnet. och det var inte lite regn! kissnödig, hungrig, trött, förkyld och blöt blev ja mer och mer förbannad på sj.


tillslut fanns ytterligare en buss och då var det först till kvarn som gällde, jag slängde bokstavligen talat in mina väskor och använde mig av min full-som-fan-komma-före-i-kön teknik. det visade sig att jag hade turen att ta den absolut sista platsen i hela bussen, längst bak till vänster. hamnade bredvid en familj med två små barn. trodde ja skulle avlida när mamma började läsa bamse för lilltjejen på grov skånska, samtidigt som pappan läste en annan bamse på smörig stockholmska för sin son. dvs kanonläsning! jävligt kissnödig, jävligt hungrig, jävligt trött, jävligt förkyld och jävligt trött på bamse. (behöver ja ens säga att bussen saknade toalett?)


Somnade rätt fort när jag var hemma.


long time

nu har jag snart tillbringat 2,5 vecka i torsby. TVÅOCHENHALVVECKA av värdefull sommarlovstid. men frågan är vad jag annars skulle ha gjort? legat i soffan och se på tv eller kanske suttit vid datorn. well, är man pank på sommarn så är man.. men dessa 2,5 veckorna här har faktiskt fått mitt bankkonto att le (iaf i slutet av augusti).

som ni kanske förstått har ja mestadels jobbat, och det börjar kännas. när jag gör sista pass på lördag har jag kort och gott jobbat 124 timmar på två veckor... (normalt?). jag har haft två lediga dagar, en av dessa var jag bakfull och tittade inte ut på hela dagen, den andra är idag.

iochmed mitt späckade schemat har jag bland annat missat diverse happenings som jag säkerligen i annat fall skulle besökt. och då pratar jag bland annat om: östmarkdagarna med grönwalls, älvsjövallen 50 år med bonnrock, hembygdsdag på kollsberg, kapten grus på brevika, cykelfesten 1,6 mil enkel resa.....

i lördags skrattade jag så ja grät, de va länge sen. thanks!

RSS 2.0