torsby town.

första dagen på min treveckorsvistelse är över. det kunde inte startat bättre! härlig grillkväll med ett gammalt klassiskt gäng då skratt var kvällens tema, det tog vi fasta på, ordentligt. när 3 av 5 tackat för sig så lämnades vezzlorna åt sitt öde (och man vet ju aldrig hur det kan sluta...) två superba sommardrinkar senare försvann vi in i en magisk garderob och kom minuten efter ut som meatloaf och cher. vad som sedan följde håller vi gärna för oss själva, dock finns en viss dokumentation i en mycket hemlig videokamera.

hej torsby!

ren spontanitet.

efter träningen tänkte jag som vanligt åka hem, parkera i soffan och äta mat. men kvällen blev lite sådär spontan som kvällar kan bli ibland. istället för soffhäng åkte jag mfl och såg en u21EM-match på ullevi, finland-spanien. det är bara att konstatera att killarna kan lira boll. riktigt kul att få se det live. det mest oväntade tog dock rum efter matchen, då jag och sigge visade vilka goda medborgare vi är. det var nämligen så att vi när vi gick över heden upptäckte en öppen resväska på en bänk, där innehållet låg utanför i en hög. först passerae vi, precis som alla andra. men tanken slog oss att nägot inte riktigt stod rätt till... vi underöskte saken närmare och fann ägarens nummer, varpå vi ringde denna. hon ville gärna ha tillbaks sin väska, trots att alla värdesaker (såklart) var borta. det var bara för oss då att grabba tag i solblekta kläder och smutsiga kalsonger från semestertrippen. påväg mot polisen övertalade vi varandra om att vi gjort rätt, vi sträckte minsann lite extra på oss där vi gick med den svarta resväskan i släptåg. med väskan parkerad utanför polishuset kunde vi nöjda och glada återvända hem till soffan.

21:a juni.

som fotbollspelare (eller som i mitt fall just ju - åskadare) får man allt som oftast offra en hel helgdag för en match. idag lämnade vi göteborg 8.30 och kom tillbaks 23.00. men vad gör det när vi vinner med 2-0 på strandvallen, äter gott på länsmansgården och spelar yatzy hela bussresan? det blir liksom inte mycket bättre! men jag ljuger om jag påstår att jag är nöjd med åskådarplatsen, det är ju på planen jag vill vara. dessutom börjar jag ana att min rumpa snart kommer bli betydligt plattare efter all läktarsittning.

söndagen kröntes när jag såg till att krossa ännu en prydnadssak i mitt hem. denna gång var det en ljuslykta i badrummet som fick offras pga min klantighet.

gonatt!

midsommar.

den klassiska svenska midsommaren innehåller allt som oftast: familj, släkt eller vänner, midsommarstång, blommor, sill, färskpotatis, jordgubbar och nubbe. många samlar ihop ett gäng, anordnar lekar och festar hela natten lång, för att fira (vad egentligen?) denna högtidliga svenska dag. årets midsommar tillbringade ja i stillhet hos min granne och lagkompis sigge och hennes pojkvän. vi lagade trerätters, såg på fotboll och hade det allmänt bra! och när jag vaknade imorse så kände jag hur skönt det var att inte känna bakfyllan skölja över mig.

jag försöker samtidigt ta mig vidare från veckans händelser. saknaden efter mina krukor är stor!

dagen D.

det finns dagar då allt bara flyter. sen finns det dagar när helvetet bryter lös. idag är en sån dag.

07.13 väcks jag av min ringsignal, ja tittar på mobilen, ignorerar den och försöker somna om. intalat mobilsvar, lyssnar. den bredaste göteborgsdialekt jag hört på länge "ja detta va frååån braviiiiida, skulle komma o laga din fryyyyyyyys". suck. bara att gå upp, förbanna frysen som bestämde sig för att lägga av när jag var i torsby, plocka ut all tinad, illaluktande mat och springa ner till sopcontainern. när väl braviiiiida-gubben kommer visade det sig att frysen inte bara hade lagt av lite, utan va tvungen bytas ut. ringde försäkringsbolaget. självrisk 1500, det är ju inte värt när varorna i frysen inte ena hade det värden. piss.

jag bestämde mig för att tillbringa dagen i lugnets oas - på balkongen med en bok. någon timme senare inträffar nästa katastrof. ljudet av när något som går sönder (rejält) har ni säkert alla hört. känslan i kroppen var "faaaaaaaan, säg att det var disken som ramlat från stället" (troligt...). kommer in i köket och ser ett helvete. blomkrukor, glasfat, ljus, jord i en enda röra. och självklart i spillror. piss.



GRATTIS LILLEBROR!!!!!


dä va dä!

nu har jag officiellt sommarlov! jag går in i denna fas med blandade känslor. den spontana känslan är ju, göööööött! men den känslan kommer ursrpungligen från låg-mellan-högstadie samt gymnaietiden och sitter liksom kvar i benmärgen. just nu fastnar göööööött! nånstanns i halsen och förvandlas till "jahaaaa". det sistnämda står för "jag har inget jobb föräns i juli = jag tjänar inga pengar = jag kan inte betala mina räkningar = jag hatar csn's (icke)logik". men jag är inte den som hoppar från balkongen för det, sett från den positiva sidan så kan jag faktiskt ta en massa sovmornar, jag kan sola och jag kan.. ja just de.. vad gör man på ledig tid när ingen annan är ledig?

tanken var ju inte att detta skulle va ett bittert inlägg utan jag gläds istället åt att jag imorrn beger mig hem till värmland och torsby. sejouren där blir endast fyra dagar lång, men det är ju inte för min skull jag åker hem, utan för min brors - han tar nämligen studenten. inte kan man som stolt storasyster missa denna fantastiska högtid?

ålderdom.

jag har alltid haft en förkärlek för tanter. de är så söta och jag vill alltid hjälpa dom. en enorm ömhet liksom strömmar genom mig. idag såg jag en tant på bussen som jag faktiskt helst ville ta med mig hem. hon var egentligen inte ens söt, mest bara hjälplös. och väldigt, väldigt gammal. hela den späda kroppen skakade som ett asplöv i en göteborgsvind och av allt att dömma var hon brutalt vilsen. istället för att trycka på stoppknappen i bussen så väste hon med sin ljusa röst "näääästa". det var inte bara synd om henne för att chauffören inte hörde hennes väsande. det var också synd eftersom hon inte hade koll på när och vid vilken hållplats hon skulle av, utan hon garderade sig väste inför varje. när hon väl bestämde sig för att hoppa av bussen, så liksom sniglade hon sig ut mot dörren och tog stöd av diverse saker för att inte falla ihop. i den stunden ville jag ta tanten i mina armar och bära ut henne. men ut kom hon och det var då mitt hjärta brast. hon stod bara där, som att hon inte hade den blekaste aning om vart hon befann sig. blicken i hennes gråblå ögon stirrade hjälplöst till höger, till vänster och uppåt, mot himlen. hennes hand höll ett krampaktigt tag i busskurens högra stolpe. den bilden har etsat sig fast på min näthinna. kom hon därifrån? blev hon överkörd? ramlade hon ihop?

ålderdomen är inte bara livets gång. den är tragisk och hemsk ibland.

studenttider.

varje dag när jag gått hem från jobbet den senaste veckan har jag mötts av vita mössor och sång (skrik). studenter som i ögonblicket upplever sitt livs gladaste stund (extas). och jag blir så jävla avundsjuk. skulle gärna ta studenten varje år. just den stunden när man står där på flaket med en champagne i ena handen och en öl i den andra, med mössan på sne. när man skriker tills rösten inte finns kvar.

det var fyra år sen jag stod där. fyra år. känns nästan som igår. fast ändå inte....


humor

råkade hamna på ett sida där man listat de mest bisarra fotbollsskadorna. jag är ju nästan tvungen publicera de allra bästa här på bloggen, då jag själv nästan nominerat mig till listan när jag råkade gå in i en glastillbringare och stuka lilltån.

här är iallafall mina favoriter:

ALEX STEPNEY
gammal målvakt i manchester united som i en match 1975 blev så upprörd på sitt försvar att han skrek käken ur led.

DAVID BATTY
skadade hälsenan när hans son körde på honom med sin trehjuling.

DARREN BARNARD
var borta i fem månader när han skadat ett ledband i knäet. han halkade i sin hundvalps kisspöl. (den hunden levde nog inte länge...)

MILAN RAPAIC HAJDUK
missade inledningen av säsongen 1995/96 när han råkat sticka sig själv i ögat med ett boardingpass. (boardingpass?? i ögat??)

DAVID JAMES
slet sönder en muskel i ryggen när han sträckte sig efter en fjärrkontroll. (baksidan av latheten?)

SVEIN GRÖNDALEN
missade ett VM-kval for norge då han under en joggingtur kolliderade med en älg. (ja, älgar är nog svåra att missa...)

DAVE BEASANT
blev långtidsskadad efter han tappade en skål med salladsdressing på foten.

ALAN MULLERY
1964 missade han en landslagsturné till sydafrika för att han skadat ryggen vid tandborstning.

de är ju skönt att veta att man inte är ensam om att vara klantig!

grannfejden.

jag har ett problem och jag har extremt svårt att bestämma vad jag ska göra åt det. problembakgrunden är följande: snett till höger ovanför min balkong har en fågelfamilj sitt hem ljuva hem. familjen består av mamma fågel och hennes tre fågelbarn. just det är inget problem i sig. de får gärna bo där för mig. men då jag gräver lite djupare i problemet så uppstår flertalet minus med att ha en fågelfamilj som granne. för det första så skriker barnen (precis som människobarn, fast lätet är annorlunda, och mer störande) i stort sett dygnet runt. de är fantastiskt hungriga små varelser. mamma fågel ägnar dagarna och nätterna åt att fånga maskar, larver och andra besläktade ting åt dem. hon flyger och hämtar mat, matar dem och ger sig iväg igen. hon är duktig. jag däremot känner en viss rädsla över att få en mask/larv i huvudet en vacker dag, eftersom mamma fågel alltid sätter sig på taket (i ca fem min) och stolterar med sin fångst innan hon matar barnen. hon sätter sig rakt ovanför mitt huvud. jag är också rädd för, att när de små fågelbarnen växer upp och lär sig flyga, även bestämmer sig för att bo kvar i hemmet. dvs fyra fullvuxna fåglar som alla fångar "mat" och kraxar högt. plussidan (som faktiskt finns) med grannarna är ju att ungarna fanemej är söta. det tar liksom emot att ringa hyresvärden, jag vet ju inte vad som händer med familjen då? endera grävs de ner i marken eller så kanske de faktiskt får ett nytt hem. ovissheten gör att jag låter dem bo kvar ett tag till, och jag är trots allt barnsligt nyfiken på att få se ungarna ta sin första flygtur. det kommer kännas ungefär som när föräldrar ser sitt barn ta sina första steg. typ.

detta är hemmet. de städar fan inte upp skiten efter sig heller...


RSS 2.0