galet.

igår var jag på glenn hyséns 50-årskalas – det var en mycket sjuk tillställning som tyvärr måste gå under kategorin "hemlighetsstämplad". lägenheten var proppfull med människor, alkoholen flödade och kändis efter kändis rullade in. kvällens stjärna var ändå sveriges svar på Carlos Valderrama som gled in strax efter vårt gäng. frillan var på plats och även en "fest"-t-shirt med texten "hellre en kråka i näsan än en skata i sängen". han valde antagligen mellan den och den med texten "idag får 107 svenskar gonorré" – men kom fram till att den senare va lite väl magstark. det blir inte sämre av att jag råkade kliva in på toaletten när Valderrama stod och kissade...
iallafall – grattis glenn! de är ingen tvekan om att du är en folkkär profil.


Valderrama!

fre-dag!

någonstanns inom mig kommer jag alltid gilla fredagar - oavsett om jag jobbar kontorstider eller inte. imorgon infaller då ännu en sådan fre-dag. värmländsk som jag är så vill jag mena att fre-dag = frid-dag. fantastiskt!
och det är faktiskt så att denna helg kan komma att bli alldeles fantastisk, iallafall om man är fotbollsintresserad. på lördag spelas en jävligt avgörande match i damallsvenskan (linköping-umeå) och på söndag avgörs herrallsvenskan med ifk-aik på gamla ullevi. göteborg kommer fullständigt koka om det blir sm-guld, vilket jag gärna ser att det blir! skulle aik ta hem det säger jag som ulf lundell: skyll på stjärnorna. heja blåvitt!!

utöver detta så kommer mamma på besök på söndag, i lagom tid så att jag precis missar att gå på guldmatchen (ja, jag hade biljett). men vad är fotboll när man får sånt finbesök?

söndagsäckel.

konsten att dissekera en grillad kyckling är egentligen ganska enkel. man sliter och drar och gräver och kladdar. jag är inte i närheten av att vara vegetarian men just i denna stund skulle jag mycket väl kunna konvertera. vad som får mig att känna så? kycklinghuvudet. no more words. det äcklar mig. jag försökte ignorera det. fortsatte slita och dra, för att få ut mesta möjliga av inköpet. men så plötsligt råkar min hand nudda vid den grillade näbben. det va som att den jäveln bet mig i en sista dödskramp. när första chocken lagt sig slängde jag skiten. nog för att jag är snål i studenttider – men när kycklingen ger mig mördarblicken offrar jag gärna en eller två bitar kött.

jag har ett liv!

helt plötsligt tog fotbollsäsongen slut. inga fasta träningstider och inga matcher varje helg. det känns både tomt och skönt. skönt för att man får känna att man faktiskt har ett liv, där inte varje kväll är uppbokad. tomt för att man är van just det livet. rastlösheten på kvällarna liksom smyger sig på... men som med allt så vänjer man sig fortare än man tror. när november har passerat och man har fått styra över sina kvällar i drygt en månad så kommer december och rutinerna tillbaks – kommer man längta tillbaks... till rastlösheten!

jag hoppas ni följer mina krönikor på www.matchplus.se




eldigt!

baksmällan och lyckoruset efter det allsvenska avancemanget har lagt sig och jag är redo att börja blogga igen! den allra färskaste nyheten i mitt ganska inrutade liv är när jag häromdagen var ytterst nära att elda upp mtt hår. jag lyckades med att doppa mitt ner 1/4 av mitt hår i ett stearinljus. det värsta var egentligen inte att jag gjorde det, utan att jag inte märkte det. jag minns hur jag hörde ett fräsande ljud, men jag reagerade inte nämnvärt. fräsandet tilltog och tillslut skrek malin: "ditt hår brinner!!!!!!"
jag vill inte påstå att jag har några synliga ärr efter händelsen, men var säkerligen sekunder ifrån. hemska bilder hann flasha förbi, jag tror nämligen inte att jag passar särskilt bra i snaggat! jag skulle helt enkelt vilja jämföra detta med en nära-döden-upplevelse. det värsta är dock att ingen är förvånad. dock tror jag ni är förvånade över att det var ganska länge sedan jag senast klantade till det!

en annan nyhet är att min debutkrönika i MATCH nu finns att hämta i alla sveriges stadiumbutiker.



RSS 2.0