se på fan.

3 dagar till försäsongsträning.
26 dagar till jul.
1 år kvar av skolan.

pessimistens syn på tillvaron.

fyfan. i dessa tider är de endast planering som gäller. planering när man ska sova, äta, träna, plugga och skita. men också julklappar, hemresa, jobb, pengar. julklappar. alltid samma panik, brukar tänka att de alltid ordnar sig. men den årliga stressen infinner sig alltid, kanske är det en tradition precis som allt annat vid den här tiden på året? vädret - pissljummet regn istället för snö, vad är de här för del av sverige?? och jag kan inte förstå att jag bara har ett år kvar av skolan, vad ska jag göra sen? finanskrisen kom lägligt, NOT! om man har tur är den över, men de känns inte troligt. sen börjar försäsongsträningen, inte fan njuter man av mjölksyra och träningsvärk? och utomhus är de också!

å andra sidan säger optimisten.


jul är mysigt. fina ljus överallt, mörkt, kallt (well, de hör till årstiden), snö, tomtar, renar, juldagsfylla och framförallt glada människor, alla bara ler, alla vill se adventskalendern, hänga upp änglar och baka pepparkakor. och ja, jag njuter av att packa in julklappar och sätta på fina snören som glittrar. angående skolan så har jag faktiskt gått ett helt år, jag är snart utbildad och färdig - sjukt men sant! jag ska ju heller inte sticka under stol med att jag har räknat ner dagarna till träningsstarten, mestadels för att få jaga en boll igen med ett helt korrekt placerat vadben. och träningsvärk - det känns ju ganska skönt ibland (typ).

slutsatsen av detta mina vänner är - att det är lättare att klaga än att försköna.

h-e-r-r-e-g-u-d

under den senaste månaden har jag noga inspekterat alla blocketannonser där katter är till salu. mest för att kattungar är så fruktansvärt söta. men i mitt sökande har jag också insett att alla katter faktiskt inte är söta. rättare sagt vissa är - för att tala klarspråk - skrämmande fula! så med det konstaterat tänkte jag demonstrera några av de kattraser jag aldrig någonsin i hela mitt liv skulle skaffa.


                             
Perser                                Exotic                                      Oriental


                  
Devon Rex                         Siames                                    Sphynx


tanken som dyker om i mig när jag ser dessa stackars varelserna är att det måste skett ett misstag. perser och exotic är antagligen en blandning av katt och uggla. resterande raser har flertalet djur inom sig såsom råtta, fladdermus och ödla. något som också fascinerar mig är att alla dessa raser kostar flera tusen (när man faktiskt kan köpa en söt bondkatt för 100 kr). jag skulle inte se det som en investering i att köpa en ful, dyr katt, men alla är vi olika.

RSS 2.0