mors dag!

idag är det alla mammors dag. i sin vanliga ordning sökte jag på wikipedia, för att få veta vad det egentligen är och fick då fram ett antal anvisningar. eller egentligen vill jag nog påstå att det är ett helt schema för hur dagen ska firas.

1. svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång.
2. mor hälsas om morgonen med sång av barnen.
3. hon bjuds före uppstigandet på gott kaffe (jasså det ska vara gott också?) och bröd, berett av barnen. hon hedras med blommor och en liten gåva.
4. henne beredes, så lång det är möjligt, vila och frihet från allt hushållsarbete under den dagen. barnen bäddar, sopar (sopar? möjligen dammsuger), lagar mat och diskar.
5. vid eftermiddagskaffet eller på aftonen hålles en liten högtidlighet, där far i huset medverkar. något vackert läses upp utantill (hårda krav...), och hjärtas tack bringas till mor, som är hemmets sammanhållande kraft. barnen utbedja sig mors förlåtelse för ohörsamhet och bristande tacksamhet, för allt vållat mot sorg, suckar (blir många förlåtelser för alla suckar...), bekymmer och svårigheter.
6. frånvarande barn hälsa mor med brev eller telegram eller vykort (undra om sms räknas nuförtiden?), som särskilt gjorts och tillhandahålles för mors dag.

spontant efter att ha läst igenom reglerna för firandet av denna dag är att det känns en aning gammalmodigt. och så sant, så sant, de utkom 1920. det intressanta är ju om någon faktiskt följer dessa till punkt och pricka än idag?

jag tänkte iallafall (förutom sms:et då) fira min mamma här på bloggen. jag vet ju att hon läser den!



JAG ÄLSKAR DIG MAMMA!

beautiful!

det är något speciellt med soliga dagar, man liksom studsar fram. det gör inget att man vaknar 05.12 pga att solen lyser och det är ljust i rummet. det är ju snarare så att man somnar om med ett leende på läpparna, för man vet vad som väntar! självklart har jag under dagen tagit vara på solen och oljat in mig i några timmar. utöver det har jag spelat yatzy (nej, inte med mig själv denna gång), ätit glass och sett ifk göteborg vinna mot brommapojkarna med 4-0. underbart! och nu så tänkte ja fortsätta kvällen med robinsonfinal och vattenmelon. jag kan ju låtsas att det är palmhjärta.

imorgon har jag på ryktesväg hört att det ska bli varmare idag. ännu mer sol och ännu en jitexseger skulle ju faktiskt sitta fint!

joho!

jag förstår att många av er läsare tror att jag har avskärmat mig från verkligheten och blivit yatzyberoende, och det är helt och hållet sanningen. jag tillbringar mina dagar med att lusläsa böcker och magasin om yatzy. jag tränar slagteknik och utövar koncentrationsövningar (bland annat yoga). det är tillochmed så att jag uppgraderat mig till maxi-yatzy och allvarligt funderar på att anmäla mig till yatzy-sm. men det är ju faktiskt synd för mig (som lägger ner så mycket tid) att yatzy faktiskt bara handlar om ren jävla tur.

som ni kanske förstår överdrev jag föregående rader en smula. jag har i ärlighetens namn mest ägnat mig åt att vara sjuk: magsjuka light/förkylning är min diagnos.

och ikväll är det champions league final. jag ser fram emot en helt fantastisk fotbollsmatch!


patetisk.

jag har spelat yatzy mot mig själv.
12 gånger!

test av tidsfördriv.

ibland gäller det att kunna konsten att roa sig själv. man kan t ex zappa på tv:en, hänga på datorn, läsa en bok, skriva, måla... you name it! men så kan man också spela yatzy med sig själv. jag och mitt alterego (M vs. MJ) prövade detta tidsfördriv och i efterhand kan jag erkänna att det både finns för och nackdelar.

fördelar:
- du vinner alltid
- du har möjligheten att fuska (utan att någon blir arg)
- du får slå dubbelt så många gånger
- chansen att få yatzy ökar

nackdelar:
- du förlorar också alltid
- det är... ensamt!
- du känner dig lite smått patetisk
- du jublar inte lika högt när du får yatzy
- att vinna över sig själv istället för en motståndare är inte alls stimulerande

summa sumarum: visst, ett tidsfördriv - men det ger ingen stimulans i det långa loppet. och något jag upptäckte under "matchen" var att jag gärna tog parti för mitt ena jag (liksom hejade tyst). man skulle kunna säga att jag också utvecklade en form av schizofreni. ett pendlande mellan hopp och förtvivlan x2!

och det var ju tur att M vann den ena matchen och MJ den andra.
så jag inte går och är arg på mig själv...



ingen vanlig onsdag!

veckan har bara kommit till onsdag, en dag då man vanligtvis börjar räkna ner inför helgen. men vanligtvis så befinner man sig också precis i mitten av veckan och hoppet om helgen är just det - ett hopp. hjärnan liksom luras. idag däremot finns det anledning att hurra. det är onsdag - fast helg. och allt detta ståhej bara för att jesus lämnade jorden och fördes upp i himlen. ibland vill jag bara krama han!

något som också är intressant är att denna helgdag även kallas folknykterhetens dag. den spontana känslan säger mig folknykterhetens dag kommer (för ganska många) att gå i bakfyllans tecken.

det har hänt flera saker som är värda att nämna. det är faktiskt ganska kul. tycker jag själv.
ky-akademin är skolan där jag läser reklam&marknadsföring. dock har jag som säkert flera av er vet praktik just nu, och återstående tid av min utbildning. idag gjorde jag ett oväntat och annorlunda återbesök på skolan. det är nämligen såhär (för att dra den korta versionen) att jag nyligen hjälpt ett företag med annonser, affischer m,m. saken är den att företaget har också haft ett litet samarbete med en skolklass från ky-akademin (tror det var event-klassen), där eleverna skulle komma fram till olika förslag på marknadsföringsåtgärder. och idag var det dags för redovisning och tjejerna på företaget ville att jag skull följa med och lyssna (med kommentaren "du som är i branschen"), samt komma med synpunkter - vilket jag gärna ställde upp på (vill bara tillägga här att då jag tackade ja inte visste att klassen kom från min skola). så idag har jag skiftat roll i klassrummet och suttit där som bedömmare och som en av eleverna uttryckte det "specialkonsult".
ordvalet konsult roar mig.

annat idag:
- jag har namndag - karolina
- mina två artiklar i tidningen MATCH är nu publicerade - besök stadium de närmaste veckorna, för där finns den!

skäms på mig

jag har precis bedragit mig själv. jag har gått över gränsen.

jag har satt "ingen reklam, tack!" på postboxen.

reklamstuderande som jag är så motarbetar jag härmed det jag själv kommer att jobba med. men det skiter jag i.
är trött på all skit man får, som ändå bara hamnar i papperssorteringen.

ge mig bra reklam! så tar jag bort skylten!

bara-för-att-inlägget

nu får det va nog med bloggpaus! jag trodde antal besökare skulle gå i graven efter min extremt dåliga uppdatering, men icke. ni är trogna och just därför tänkte jag åter igen försöka underhålla er efter bästa förmåga. jag borde egentligen ha ganska mycket att berätta om, men problemet är ju att mitt minne inte existerar. jag börjar så smått förstå varför jag bör uppdatera oftare...

väl utvalda händelser:
- jag har vunnit bowling mot tre män. "kvinnor kan".
- jag har fått besök av kicki a.k.a vezzlan#1, vi såg genast till att göra göteborg osäkert.
- jag har suttit på centralstationen och spanat på människor som ser ut som djur.
- jag har börjat använda fotboll i mina träningspass!

detta var ett totalt värdelöst inlägg. men jag måste posta det! nästa gång lovar jag bättre grejer!

Sally är död

jag minns inte riktigt när hon kom till oss. men jag minns att hon var liten, orange och söt! jag minns också hur hon under sitt allra första besök i sitt nya hem blev indragen under en byrå av vår äldre katt, smulan. vi såg inte vad som egentligen hände där under byrån, men av allt att döma så visade smulan vem som bestämde. orangea hårtussar bokstavligt talat flög ut på golvet. sedan dess, vilket borde vara 8,9 år sedan har lilla sally bott hos oss.

jag tänker inte överdriva, men denna katt var (jag vill så gärna skriva är...) något utöver det vanliga. hennes främsta egenskap var hennes nyfikenhet. den gjorde med all säkerhet hennes liv mycket intressant, men den ställde också till en del trubbel. hon har bland annat ramlat i toaletten, försvunnit i isoleringen på vinden och krupit upp taket ovanför balkongen men under huvudtaket (hur nu det går till...). sally var en mycket, mycket, mycket lat katt, det var sällan hon satte sin fot (förlåt, tass) utanför dörren, särskilt inte om det var kallt. det var kanske också därför hon lärde sig att öppna dörrar. jag tycker fortfarande hon borde lärt sig låsa efter sig! (men det är nog aningen för mycket begärt av en katt)

jag kan inte annat än le när jag tänker på sally. och ja, det kommer kännas förbannat tomt nästa gång jag åker hem. ens djur ska ju liksom bara finnas där, så det är ju inte konstigt att man fäller en tår när de plötsligt är borta.



8/5 2009 - sov gott fina sally.

den håller än!

jag hoppas inte han var medveten om vad han gjorde. för är det ett misstag så är det fan det underbaraste misstaget någonsin. klockrent. det är en fantastisk bild.


jag litar på roland.

det är något speciellt med blåsten i göteborg. blåsten är en såkallad sidvind/motvind/medvind/tornado. och med det sagt så förstår ni kanske också hur jobbig den är! idag var den speciellt jobbig, för jag har haft en skitdag. typ en sån dag när inte ens kaffe hjälper mot tröttheten, när linserna skaver och skapar tårfyllda ögon, när knäet värker och när rehab känns lika motiverande som syjunta. och så blåste det ju.

det som är bra såna här dagar är att jag för fullkomlingt övertygad om att morgondagen blir bättre. det är ju nästan så att roland i torsk på tallin hade en poäng med sitt citat "efter regn kommer solsken".

"dä tycker ja ä bra"
"dä viser att de finns hopp, dä finns en morrondag".

RSS 2.0