jahahadu.

åhhh va jobbigt de är att ha hyperneuroakustiskadiafragmakontravibrationer.

jag löper (sällan än mer)

jag har aldrig varit någon löptalang, det konstaterade jag (säkert flera med mig) för en evighet sen. och ju mer jag tänker på det ju mer tydligt blir det. jag var t ex grym i längdskidåkning när jag var yngre och då distansen var 2 km, jag vann nog egentligen varenda tävling jag ställde upp i (överdriver antagligen). men när jag blev äldre och skulle åka 5 km hände plötsligt något. jag orkade inte! jag kom sist i istället och la ner skidorna. i friidrotten upptäckte jag ganska snabbt att 60 m var den löpsträcka som passade mig, eller snarare min tränare insåg fakta.

vad jag vill säga med det här vet jag egentligen inte, kanske att det infinner sig en liten ångest varje år vid den här tiden, då fotbollssäsongen slutar och löpträningen börjar. det är inte så att jag inte gör det, jag är ju vida känd för min envishet så på något sätt funkar det. men njuter jag? inte det minsta. jag hade en period för något år sen, då jag antagligen veckan innan gått in väldigt hårt i en dörr (måste vart så), för satan va jag sprang, varje dag nästan om jag inte minns fel. oavsett vad som hände just då i mitt inre så har den känslan iallafall inte återfunnit sig sedan dess.

just nu känns det som att jag vunnit vm varje gång dagens löppass är avklarat, vidare förklaring behövs inte.

och ps. snälla ge mig 1 dec så jag får jaga en boll igen, för endast då njuter jag av att springa.

kalkylera mera

att vara kreativ har varit fokus i min utbildning, och det genomsyrar alla ämnen.. tills nu!

vi har nämligen precis påbörjat en kurs i finansiering och kalkylering, som dessutom kommer innehålla en tenta. my god. iochförsig borde jag inte klaga, det kommer nämligen vara den enda tentan på två år. men ändå. jag känner mig efter två lektioner minst sagt vilsen i den ekonomiska världen. hur, säg mig hur ska man hålla isär alla olika kalkyler, budgetar, räntor, bidrag, marginaler, täckningsgrader och periodiseringar???? (när man inte ens vet vad orden betyder).

borde jag hålla tyst om att mitt gymnasiebetyg innehåller ett MVG i just kursen finansiering och kalkylering? jag undrar mest - vart kom det från? och varför minns jag inget från den kursen?


                


avslutningsdiplom



ÅRETS PRESTATION
“till detta diplom hade vi faktiskt ingen som riktigt var med och konkurrerade om. inte ens sussie som vi antar egentligen är född och importerad från sydamerika var i närheten. under månaderna januari till maj när 99,98% av sveriges befolkning är vitare än en ipren-tablett stoltserar denna donna med en galet imponerande gyllenbrun bränna som hon gärna visar upp i sina icke underställsprydda ben. enligt henne tycker hon det är jättevarmt och skönt att träna barbent i minusgrader när det snöblandade regnet flyger horisontellt, men alla har fattat att hon bara vill flasha brännan. inte ens under sommarmånaderna när vi andra kämpade med kokosoljor, folie som reflekterar och saltvattenspray var vi i närheten av hennes kulör. i hennes fall snackar vi så-solbränd-att-det-är-omöjligt-att-jag-är-svensk-brun. att hålla denna beundransvärda bränna måste vara både tidskrävande och dyrt så vi får väl säga att det var tur i oturen att hon i början av året såg till att underbenet hoppade ur led. då fick hon massvis med tid att fokusera på viktiga saker som att noga studera bästa taktik och teknik för att fixa den ultimata brännan.

för överlägsen seger i kategorin årets prestation: maja

lite mens

jag hatar mens och ja jag är bitter. skulle också kunna uttrycka mig med att jag inte förstår varför jag behöver ha det? (vilket jag såklart förstår). den smarta anledningen är ju som vi alla vet att jag, vi, det kvinnliga könet behöver tappa blod några dagar i månaden för att en vacker dag bokstavligen trycka ut en unge, där det, enligt mig, fysiskt inte borde vara möjligt att få ut något så stort (antar att jag märker ATT de går när jag väl ligger där).

åter till mens-delen. när gud (enligt de som tror de va han) uppfann denna fantastiska manick så borde han varit mer rättvis, dvs mer socialdemokratisk och gett alla kvinnor samma sorts mens. och då menar jag att alla borde ha mens 2 dagar varje månad, utan mensvärk. nu är ju fallet så att några är lyckligt lottade och lyckas bara trycka ut sisådär 3-4 droppar och inte ha de minsta ont, medans andra (typ jag) alltid tror att jag ska förblöda och dessutom svimmar av värk. whyyy god, WHYYY?

enligt wikipedia kan man vid riktigt svår mensvärk operera bort livmodern. var finns då logiken? vi kvinnor har mens endast av en anledning, för att kunna få barn. säg då att man lider av en fruktansvärd mensvärk och tvingas operera bort livmodern för att kunna leva normalt, vilket då i sin tur leder till att man aldrig kommer kunna få barn. logiskt var ordet.

och om ni undrar varför jag könsbestämde gud till en man, så är det enkelt förklarat. en kvinnlig gud skulle självklart inte bestämt att kvinnan skulle få mens.

avslutningsvis.
ni män har de jäkligt lätt, iallafall i det här barnfödarämnet. ni håller handen efter 9 månader. that’s it. (ok, ni får cred för att det faktiskt är ni som producerar ungen från första början). men jag ska inte ens gå in på vad kvinnor behöver stå ut med under de 9 månaderna. och när vi väl tryckt ut ungen (som jag personligen tror känns ungefär som att skita ut en soffgrupp) så tro fan då att mensjäveln kommer tillbaks varenda månad.

RSS 2.0